среда, 13 декабря 2017 г.

hähnchen_marinade

Das perfekte brathähnchen

With lemon, fresh herbs & veg trivet

Nutrition per serving

Of an adult's reference intake

Jamie's Ministry of Food

Ingredients

Jamie's Ministry of Food

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  1. Nach allem, was ich in den letzten Jahren über Hähnchen gelernt habe, rate ich Ihnen natürlich zu einem Vogel vom Bio-Bauern oder aus artgerechter Aufzucht. Aber wenn Sie gerade nicht flüssig sind, sollten Sie im Supermarkt zumindest nach einem Hähnchen mit anerkanntem Gütesiegel Ausschau halten.
  2. Das Hähnchen vorbereiten

• Das Hähnchen 30 Minuten, bevor Sie es im Ofen garen, aus dem Kühlschrank nehmen

• Den Ofen auf 240 °C vorheizen

• Sie müssen das Gemüse nicht schälen, waschen Sie es einfach und schneiden Sie es in grobe Stücke

• Die Knoblauchzehen vereinzeln, aber nicht schälen

• Gemüse und Knoblauch in die Mitte eines großen Bräters geben und mit Olivenöl beträufeln

• Das Hähnchen ebenfalls mit Olivenöl beträufeln und rundum mit reichlich Salz und Pfeffer einreiben

• Die Zitrone mit der Spitze eines scharfen Messers auf allen Seiten anstechen und zusammen mit dem Kräuterbund in die Bauchhöhle des Hähnchens stopfen

  • Das Hähnchen zubereiten

    • Das Hähnchen mit der Brustseite nach oben auf das Gemüse in den Bräter legen und den Bräter in den vorgeheizten Ofen schieben

    • Die Hitze sofort auf 200 °C reduzieren und das Hähnchen 1 Stunde und 20 Minuten garen

    • Sobald es im Ofen ist, können Sie mit den gerösteten Kartoffeln und dem Gemüse (siehe Geröstete Kartoffel, Pastinaken und Möhren) loslegen

    • Das Hähnchen nach der Hälfte der Garzeit mit dem ausgetretenen Fleischsaft übergießen und gegebenenfalls etwas Wasser angießen, damit das Gemüse im Bräter nicht trocken wird

    • Wenn das Hähnchen gar ist, den Bräter aus dem Ofen nehmen, den Vogel auf ein Tranchierbrett heben, in eine Lage Alufolie wickeln und mit einem Küchentuch abdecken

    • Mindestens 15 Minuten ruhen lassen

    • Inzwischen die Bratensauce (siehe Rezept Eine gute Bratensauce) und die Brotsauce (siehe Brotsauce) zubereiten

    Das Brathähnchen tranchieren

    Die Flügel an den Gelenken abtrennen (verwenden Sie das Fleisch für Ihre Bratensauce)

    • Anschließend mit einem Tranchiermesser behutsam das Fleisch zwischen einem Schenkel und der Brust durchschneiden, dann das Gelenk durchtrennen

    • Den anderen Schenkel genauso abtrennen

    • Beide Schenkel in Ober- und Unterschenkel zerteilen und auf einer Servierplatte anrichten

    • Jetzt das Tranchiermesser dicht am Brustbein entlangführen und erst die eine Hälfte des Brustfilets, dann die andere ablösen

    • Die Brustfilets ebenfalls auf der Servierplatte anrichten

    • Mit den Fingern das restliche Fleisch vollständig von der Karkasse lösen und auf der Platte anrichten

    • Mit der dampfend heißen Bratensauce, der Brotsauce und dem gerösteten Gemüse servieren

  • Easy Teriyaki Chicken Recipe

    Because we all still need to eat real meals leading up to Christmas and not everyone can survive on Christmas cookies; so this! Teriyaki chicken is a quick and easy dinner and tastes better than takeout. It’s seriously addictive with that honey orange glaze. Not too sweet and not too salty, but just right.

    The chicken thighs are tender and delicious. If you’re like me and love super clean meat, chicken thighs can be a little annoying to trim but it’s so worth it. You can’t beat the juiciness and flavor of thigh meat.

    I learned how to make this simple and delicious teriyaki chicken from Juliana on Instagram! Her delicious photo of glazed teriyaki chicken over white rice came up in my feed and I was like “gimme ‘dat chicken ?!” I love getting dinner-time inspiration on Instagram!

    The ingredient list is so simple, but it works! We’ve made it 3 times in the past week and a half and even when I burned the sauce , my hubby and son still enjoyed it. Leave it to me to burn the sauce.

    Ingredients for Chicken Teriyaki Recipe:

    1/4 cup soy sauce

    1/3 cup freshly squeezed orange juice (from 1 1/2 medium or 1 large oranges)

    1 tsp finely grated fresh ginger

    1 tsp sesame oil

    1 1/2 to 2 lbs (about 6-7 medium) boneless skinless chicken thighs, trimmed of fat

    1 Tbsp oil (I use light olive oil)

    1 1/2 Tbsp unsalted butter

    Green onion and sesame seeds for garnish, optional

    Cooks Tip: How to Peel and Grate fresh ginger:

    1. Peel with a spoon. It’s the easiest way to get the skin off. Grate peeled ginger with a fine grater or zester.

    How to Make Teriyaki Chicken:

    1. In a large bowl, whisk together all marinade ingredients: 1/4 cup soy sauce, 1/3 cup orange juice, 3 Tbsp honey, 1 tsp ginger and 1 tsp sesame oil.

    2. Cut chicken into 1-inch pieces and place into marinade. Stir and cover with plastic wrap and marinate on the counter 20 min.

    3. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add 1 Tbsp olive oil. Remove chicken from marinade with a slotted spoon, reserving marinade in the bowl. Add chicken to the hot pan and sauté, stirring occasionally until golden and cooked through (5 min).

    4. Remove pan from heat and transfer chicken to a bowl. (Don’t leave the empty pan over the heat or you may scorch the bottom of the pan and ruin the sauce – been there, done that and if it happens to you, continue making the sauce using a clean pan).

    5. Pour reserved marinade into the pan, add 1 1/2 Tbsp butter (it’s in bold for my own sake because I’ve forgotten it before and it just wasn’t the same) and place back over medium/high heat. Bring to a boil stirring constantly until slightly thickened (1 min) then remove from heat. Add chicken back to the pan and stir to combine.

    Serve over hot buttery white rice garnished with fresh green onion and a sprinkle of sesame seeds for pizzazle. I served it with steamed broccoli to appease my conscience and make it a meal.

    Easy Teriyaki Chicken Recipe

    Ingredients

    • ¼ cup soy sauce
    • ⅓ cup freshly squeezed orange juice (from 1½ medium or 1 large oranges)
    • 3 Tbsp honey
    • 1 tsp finely grated fresh ginger
    • 1 tsp sesame oil
    • 1½ to 2 lbs (about 6-7 medium) boneless skinless chicken thighs, trimmed of fat
    • 1 Tbsp oil (I use light olive oil)
    • 1½ Tbsp unsalted butter
    • Green onion and sesame seeds for garnish, optional

    Instructions

    1. In a large bowl, whisk together all marinade ingredients: ¼ cup soy sauce, ⅓ cup orange juice, 3 Tbsp honey, 1 tsp ginger and 1 tsp sesame oil.
    2. Cut chicken into 1-inch pieces and place into marinade. Stir and cover with plastic wrap and marinate on the counter 20 min.
    3. Heat a large non-stick pan over medium-high heat. Add 1 Tbsp olive oil. Remove chicken from marinade with a slotted spoon, reserving marinade in the bowl. Add chicken to the hot pan and sauté, stirring occasionally until golden and cooked through (5 min).
    4. Remove pan from heat and transfer chicken to a bowl.
    5. Pour reserved marinade into the pan, add 1½ Tbsp butter and place back over medium/high heat. Bring to a boil stirring constantly until slightly thickened (1 min) then remove from heat. Add chicken back to the pan and stir to combine. Serve over hot buttery white rice garnished with fresh green onion and a sprinkle of sesame seeds if desired.

    If you make this recipe, I’d love to see pics of your creations on Instagram, Facebook and Twitter! Hashtag them #natashaskitchen

    Now that’s what I call teriyaki chicken! I love that it glows – do you see it too?

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    Never Miss a Recipe

    Can I make this recipe without ginger? I have most of the ingredients at home except for ginger. I don’t really feel like going to the store for just one thing. Please let me know.

    Hi Evenlyn, ginger gives it that distinct Asian flavor, but it can be subbed for dried ginger in a pinch. I have seen some ginger substitutes online but I honestly have not tried any of the suggested spice combinations. Reply

    I was thinking, could you pound some chicken breasts flat, leave whole, coat in the marinade, then griddle on a hot iron pan? To give some griddle lines and slight burnt flavour? Reply

    I think that could work well. Let me know if you try it! Reply

    Tried this tonight and it was a big hit. The sauce is so much better than store bought. Loved it. Did it with breasts and it came out terrific. Reply

    Awesome, I’m so glad to hear that Cathy! Thanks for sharing your excellent review! Reply

    Hi! Looking forward to making this tonight, so many great reviews! Can chicken breasts be substituted for chicken thighs? Thanks! Reply

    Hi, I prefer chicken thighs for this recipe since they are more tender and chicken breast is easier to overcook, but you could also make it work with chicken breast. Reply

    I love this recipe. I cooked it for the first time last night for my boyfriend and I. The taste of the orange is incredible, it’s a flavour you want to keep enjoying even when you’re totally stuffed because it’s so moreish and special. I steamed some brocolli and served it alongside the rice and chicken. 10/10 recipe, thanks for sharing. Reply

    My pleasure Lucia! I’m happy to hear how much you two enjoy the recipe! Thanks for sharing your fantastic review! Reply

    Made this, exactly to the recipe last week and it was so good, 10/10.

    Trying A different method as I’m feeling extra lazy today and I’ve just popped some chicken drumsticks, with the sauce minus butter, into the oven. Will add the butter for the second half of cooking.. Fingers crossed it works out! Reply

    I’m glad to hear how much you enjoy the recipe Jen! Thanks for sharing your fantastic review! Reply

    just curious if you have the raw chicken sitting in the marinade and then take the cooked chicken and put it back in the same marinade the raw chicken was in if this would be considered safe.

    I am by no means a professional cook so I really don’t know. I’ve just seen the cooking shows harp on keeping anything that touches raw chicken away from cooked chicken. Reply

    Hi Penny, bringing the mixture to a boil ensures that the sauce is safe. This is also why I cook the sauce separately and then add the cooked chicken back to the pan. 🙂 Reply

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    Never Go "Hangry" Again!

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    Hähnchen marinade

    Kräuterhähnchen

    25.06.2011 Autor: Tim Rubrik: Geflügel & Wild

    Aus der Sendung “Tim Mälzer kocht!” 25.6.2011, 15:30 Uhr, ARD

    1. Kräuter fein hacken und in eine flache Schale geben. Olivenöl zugeben, Knoblauchzehen mit dazu pressen. Mit Zitronenschale, Salz und Pfeffer würzen. Fleisch zugeben und gut mit dem Kräuteröl mischen. Mind. 30 Min. marinieren.
    2. Maispouladenbrüste mit der Haut nach oben auf ein Blech geben. Im heißen Ofen bei 220 Grad auf der mittleren Schiene 25-35 Min. braten (Umluft nicht empfehlenswert).
    3. Nach 15 Min. das Fleisch mit etwas Marinade bepinseln.

    (Aus: “Tim Mälzer kocht!” Folge 74, ARD, Samstag, 25.6.2011, 15:30 Uhr / mit freundlicher Unterstützung von essen&trinken Für jeden Tag, Fotos: Matthias Haupt für tibool)

    Huch, keine Kommentare mehr hier? Stimmt. Aber hier geht’s zum Gästebuch.

    1 Bund glatte Petersilie

    6 Stiele Thymian

    2 Zweige Rosmarin

    100 ml Olivenöl

    3 Stück dünn abgeschälte Bio-Zitronenschale

    Indische Curry-Rezepte: Tandoori Huhn / Tandoori Chicken

    Tandoori Huhn stammt aus der Region Punjab auf dem Indischen Subkontinent und hat einen feurig-würzigen Geschmack. Vor der Zubereitung wird das Huhn in einer Joghurt-Marinade eingelegt, die mit einer bestimmten Würzmischung („Tandoori Masala“) gewürzt ist. Die rötliche Farbe der Marinade stammt von Cayenne-Pfeffer oder Chili-Pulver, und auch Kurkuma wird verwendet, was der Marinade eine gelblichere Farbe verleiht. Das so marinierte Huhn wird traditionellerweise bei sehr heissen Temperaturen in einem irdenen Ofen (Tandoori-Ofen) gemacht, wobei ein „normaler“ Ofen auch verwendet werden kann.

    Ca. 600-800g Huhn

    2 EL Limetten- oder Zitronensaft

    2 zerdrückte Knoblauchzehen

    1 TL Chili-Pulver

    Jeweils ½ bis ¼ TL Salz und Pfeffer

    1 EL Kreuzkümmelsamen zu Pulver gemahlen

    1 EL Koriandersamen zu Pulver gemahlen

    1 daumengroßes Stück Ingwerwurzel, geschält und fein gehackt

    4 EL Naturjoghurt

    2 TL Garam Masala

    50ml Ghee oder geschmolzene Butter

    Grüne Salatblätter, Zwieblringe und Zitronenscheiben zum Servieren

    Entfernen Sie die Haut, schneiden Sie das Huhn in 4-6 gleich große Stücke und schneiden Sie mit einem scharfen Messer das Fleisch an einigen Stellen ein.

    Mischen Sie in einer Schüssel Zitronensaft, Knoblauch, Salz und Pfeffer und reiben Sie die Mischung in und über die Hühnerstücke und stellen Sie es dann zur Seite. Geben Sie in eine weitere Schüssel die gemahlenen Kreuzkümmel- und Korianersamen und mischen Sie es mit Yoghurt, Garam Masala (eignet sich auch als Tandoori Gewürz) und Chilipulver. Gießen Sie die Marinade in die erste Schüssel und vermischen alles gut – achten Sie dabei darauf, dass auch die Einschnitte gut bedeckt sind. In den Kühlschrank stellen und 24 Stunden stehen lassen.

    Am nächsten Tag spießen sie die Hühnerstücke auf einen Spieß und geben Sie sie in den Ofen bei 200 Grad. Davor noch Ghee bzw. Butter auf die Stücke geben. Unten im Ofen ein wenig Wasser in die Aufangschale geben. Das Huhn nun 30 Minuten im Ofen lassen, gegebenenfalls immer mal wieder drehen. Danach den Sud aus Fleischsaft, Wasser und Marinade in der Auffangschale dazu verwenden, die Stücke immer wieder damit zu beträufeln, und nach insgesamt 45min-1 Stunde das Tandoori Huhn aus dem Ofen nehmen.

    Zusammen mit Naan, grünen Salatblättern, Zwiebelringen und Zitronenscheiben und ggfs. einer Joghurt-Sauce (siehe Raita-Rezept) servieren.

    Weitere Indische Curry Rezepte:

    Green Goddess Roasted Chicken

    Melissa Clark

    • Yield 4 servings

    Green Goddess dressing — a creamy, piquant blend of herbs, garlic and anchovies — is good to eat on salad. And it’s wonderful as a dipping sauce for vegetables. But its best use may be as a marinade for roast chicken. The mild chicken absorbs all the zippy flavors of the dressing, to emerge from the oven fragrant and golden, flecked with green. To intensify the herbal flavor, some of the green goddess mixture is set aside to use as a sauce. You could even pour a little on a salad or some vegetables on the side, and enjoy the best of all the Green Goddess variations in one savory bite.

    Ingredients

    • 1 ½ cups buttermilk or plain yogurt
    • 1 cup packed basil leaves
    • ¼ cup packed chives
    • 2 garlic cloves, peeled
    • 2 anchovy fillets (optional)
    • 1 scallion , white and green parts
    • Finely grated zest and juice of 1 lime
    • 2 teaspoons coarse kosher salt
    • 1 teaspoon black pepper
    • 1 (4- to 5-pound) chicken , halved through the breast and back bones, patted dry with paper towels
    • 1 to 2 tablespoons extra-virgin olive oil , for drizzling
    • Nutritional analysis per serving (4 servings)

      Preparation

      1. In a blender, purée buttermilk, basil, chives, garlic, anchovies (if using), scallion, lime zest and juice, salt and pepper until smooth.
      2. Put chicken halves in a bowl or large heavy-duty resealable plastic bag and cover with three-quarters of the Green Goddess marinade. (Save the rest to serve as a sauce.) Refrigerate for at least 6 hours or up to overnight.
      3. Heat oven to 500 degrees. Remove chicken from the marinade, shaking off as much liquid as possible, and lay the halves on a rimmed baking sheet. (Discard the used marinade.) Pat chicken tops dry with paper towels and drizzle with oil. Roast until cooked through, about 30 to 45 minutes. Let rest for 10 minutes before serving, with some of the reserved sauce if you like.

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      Tex-Mex Chicken Club Wraps

      Ingredients

      • Marinade:
      • 1 tablespoon garlic powder
      • 1 tablespoon onion powder
      • 1 teaspoon crushed red pepper
      • 1/2 teaspoon chili powder
      • 1/4 cup red wine vinegar
      • 1/2 cup olive oil
      • 1 tablespoon tomato paste
      • Wraps:
      • 2 pounds boneless, skinless chicken breasts
      • 1 cup light mayonnaise
      • 1 tablespoon finely chopped canned, seeded chipotle chili
      • 8 10-inch flour tortillas
      • 16 slices bacon, cooked
      • 16 slices pepper Jack
      • 3 tomatoes, thinly sliced
      • 2 avocados, peeled, pitted and thinly sliced
      • 1 red onion, thinly sliced
      • 3 cups shredded green-leaf lettuce

      Nutritional Information

      • Calories 944
      • Fat 59g
      • Satfat 16g
      • Protein 50g
      • Carbohydrate 54g
      • Fiber 6g
      • Cholesterol 126mg
      • Sodium 361mg

      How to Make It

      Make marinade: Mix all ingredients in a ziplock bag. Add chicken, seal bag, rub marinade all over and chill at least 2 hours.

      Preheat grill to mediumlow and cook chicken, 6 minutes per side, until cooked through. Let cool, then slice. Mix mayonnaise and chili.

      Assemble wraps: Spread mayonnaise mixture over tortillas. Divide all ingredients among tortillas. Roll up; serve.

      Also appeared in: All You, None, 2014 ,Get Ready for Summer Special

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      Rezept-Tip: Hähnchen in Gugelhupfform

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      1 küchenfertiges Hähnchen (ca. 1,5 kg)

      100 ml helles Bier (Pils)

      Salz, Pfeffer, Paprikapulver

      • Hähnchen von außen und innen gründlich waschen.
      • Das Hähnchen von außen und innen großzügig salzen
      • Bier mit etwas Salz, Pfeffer, Paprikapulver und Öl vermischen
      • Mit dieser Marinade das Hähnchen großzügig einpinseln
      • Gugelhupfform mit Öl bestreichen.
      • Einmariniertes Hähnchen auf die Gugelhupfform setzen und bei ca. 200 Grad etwa 1-1 1/2 Stunden im Backofen garen.
      • In regelmäßigen Abständen das Hähnchen erneut mit der Marinade einstreichen
      • Gegen Ende der Garzeit den Backofen auf höchste Stufe stellen(wenn möglich auch Oberhitze aktivieren) und so das Hähnchen goldbraun grillen.
      • Das Hähnchen aus der Form nehmen, aufschneiden und anrichten
      Guten Appetit ;)

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      Hähnchen marinade

      Friday, January 31, 2014

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      2 weeks ago I bought 8 Herbs Pots & I guess I'll be making a lot of recipes using Herbs in the coming days:) (I'll shoot them too & add them some where in my Blog ).

      I had some Chicken & I had a very busy day, so I decided to marinade my Chicken with nearly all herbs I bought + My basic Chicken marinade (Onion , Lemon, Salt & Pepper) & I left it in the Fridge in the marinade for 6 hours , then put it in the Oven for 45 minutes & it was the Best chicken ever! so moist & juicy from inside & crispy from the skin outside!!

      Hope you try this recipe & I'm Sure you will love it!

      1 medium sized chopped Onion

      2 chopped Garlic Cloves

      2 Table spoons Olive Oil

      Juice of 2 Lemons

      Freshly chopped Herbs (The amount you want ) : Parsley ,Coriander, Thyme , Rosemary & Lemon balm.

      Salt, Pepper & Chicken spices

      Baby Potatoes , Onions , Garlic, Chopped Lemon (optional)

      Leave for minimum 2 hours.

      Preheat your Oven to 220°C.

      Put chicken ,skin side down in an Oven Casserole & add the Potatoes , Onions & Garlic. add 1/2 cup of Water to the bottom.

      Put in the Oven for 20-25 minutes , then turn the Chicken to the other side (Skin side up ) & leave it to cook for more 25 minutes , till the Skin side is roasted .

      1 mittelgroße gehackte Zwiebel

      2 gehackte Knoblauchzehen

      Saft von 2 Zitronen

      Frisch gehackte Kräuter (Menge: wie Sie möchten): Petersilie, Koriander, Thymian, Rosmarin und Zitronenmelisse.

      Salz, Pfeffer & Hähnchen Gewürze

      Baby-Kartoffeln, Zwiebeln, Knoblauch, Zitronen

      Backofen auf 220°C vorheizen.

      Hähnchen in einem Auflauf legen (Haut nach unten) , Kartoffelen, kleine Zwiebel & Knoblauch geben & mit 1/2 Tasse Wasser gießen.

      Im Backofen ca. 20-25 minuten braten , dann noch 25 minuten auf die andere seite braten.

      Rezept backofen

      Donnerstag, 8. Januar 2015

      Hähnchen bräter

      Hähnchen grillen mit dem RÖSLE Hähnchenbräter: Schritt für Schritt. Dann einfach das Hähnchen auf den Zylinder aufsetzen und bei. Knuspriges hähnchen bräter Rezepte 30 tolle knuspriges hähnchen bräter Rezepte auf - Europas beliebtester Kochcommunity. Durch die Erhitzung des Keramikmittelteils wird das Hähnchen von innen. Hilfreich ist dabei ein Hähnchenbräter, wie oben auf dem Bild zu sehen, auf. Staub 1200023 Hähnchen-Bräter rund 24 cm, schwarz.

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      Hähnchenbräter

      Hähnchenbräter Keramik - Manufactum Das Geflügel wird auf den Konus aufgesetzt dieser erhitzt sich im Backofen, und das Bratgut gart gleichmäßiger und. Campingaz - Culinary Modular Hähnchenbräter Passend für alle Grillgeräte, die mit der Culinary Modular Basis werksseitig oder als Zubehör ausgestattet sind, aber auch für jeden anderen Grill.

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