понедельник, 25 декабря 2017 г.

pizza_weber_grill_temperatur

Kjell's blogg

Om grilling og litt annet..

Pizza på grillen

Denne uken var det pizza som var temaet og jeg hadde virkelig lyst til å gjøre et nytt forsøk på å få til pizza på grillen. Til nå hadde resultatet vært vekslende og bare en gang riktig velllykket. Problemet med pizza på grill var at deigen enten ble for bleik eller den ble kremert, mens fyllet oppå ikke var ferdig stekt eller mer stekt enn pizzabunnen. Kjenner du deg igjen?

I et forsøk på å analysere hva som gikk galt, kom jeg etterhvert på sporet og har nå funnet ut hva som var galt. Her et par viktige erfaringer som jeg har gjort:

Pizzastein fra Weber (eller et annet merke), en stor pizzaspade og 2 grillhansker. Erfaringene mine baserer seg på grilling med Weber sin store pizzastein med bakebrett. (44 x 30 x 1,2 cm)

Ikke legg på for mye fyll! Italienerne bruker bare tomatsaus og mozarellaost, og kanskje litt salami, skinke, biffkjøtt, frisk champignon eller det du liker, men alltid bare et tynt lag. Med for mye fyll blir bunnen ferdig før fyllet og du risikerer å ha rått kjøtt/kjøttdeg på pizzaen. Hvis du vil lage vegetarpizza må grønsakene muligens kokes på forhånd.

  • Temperatur

    Sørg for å ha høy temperatur i grillen, 270°C eller mer har vist seg å funke best. Med en kullgrill kan det bli litt vanskelig å få så høy temperatur. Grillen må ha lokk og bruk mer kull enn vanlig!

  • Pizzastein

    Bruk en pizzastein for best resultat på gassgrillen. Grill med direkte metode, skru gassgrillen på full styrke og vent til temperaturen er 250-300°C. Børst deretter grillristen ren med en stålbørste og legg på pizzasteinen bakerst på grillen. Temperaturen er fort oppe i over 250°C igjen. Pizzasteinen må forvarmes i minst 10 minutter og er varm nok når et par dråper vann fordamper med en gang. Noen anbefalte å bruke mel på pizzasteinen. Resultatet var da at melet ble svartbrennt og pizzabunnen smakte brent.

    Ved bruk av Weber’s pizzastein anbefaler jeg å ikke bruke mel. Med Webers stein kommer det også et bakeblekk. Du kan gjerne lage pizzaen ferdig på blekket og deretter legge blekket med pizzaen direkte på pizzasteinen og så fjerne pizzaen fra blekket etter noen minutter. Pizzaen sklir da lett av bakeblekket og kan stekes videre direkte på pizzasteinen. Jeg synes det var veldig praktisk! (Og derfor trenger du 2 grillhansker!)

  • Grilltid

    Med 250-270°C er pizzaen ferdig i løpet av 10-13 minutter. Etter 10 minutter kan du lette litt på lokket og sjekke om deigen er blitt gylden og osten “putrer”. I så fall er pizzaen ferdig. Hvis ikke, kommer lokket på igjen og du sjekker på nytt noen minutter senere. For å ta vekk pizzaen fra grillen bruker du pizzaspaden. Nylig grillet jeg en pizza på 290-300°C, noe som viste seg å være riktig. Pizzaen (på Weber stein og bakeblekk) tok akkurat 9 minutter. Perfekt!

  • Nå kommer jeg til et punkt hvor du må eksperimentere litt. Jeg bruker en Weber Spirit E310 Premium gassgrill som har 3 brennere og gir en ydelese på 11 KW. Under oppvarmingsfasen kjørte jeg alle 3 brennerne på full styrke til knapp 300°C. Pizzasteinen la jeg over den bakerste og midterste brenneren (2/3) og reduserte ydelsen på disse 2 brennerne til ca. +60% under bakingen. Den forrerste brennern (1/3) ble ståenden på full styrke hele tiden. Det førte til at pizzabunnen ikke ble ferdig før fyllet. Den forrerste brennern sørget for sterk varme som steg opp og ble reflektert fra lokket. Slik hadde jeg altså en høyere varme ovenifra. Termometeret viste en temperatur på ca 270°C hele tiden.

    En annen teknikk er å grille pizzaen direkte på grillristen med bakepapir, noe jeg også har prøvet. Resultatet var meget bra, men det var noe ordentlig “klin”, da deigen var nesten flytende.

    Her kommer to oppskrifter på pizzadeig. Oppskriften på “standard pizzadeig) fant jeg i internett, men har tilpasset den etter egen smak. Pga. timian og parmesan smaker denne deigen veldig godt og den er lett å lage. Du kan gjerne ha i mer timian og parmesan! Vi bruker den også til Bruschetta. Deigen passer til 2 bakebrett/former eller til 3 pizzaer som passer på grillsteinen. Den andre (til høyre under) er pizzasjefen sin oppskrift. I praksis er det den beste pizzadeigen jeg har laget.

    Pizzabunner

    • 1 liter hvetemel (til 2 pizzaer)
    • 1 pk. tørrgjær eller 25 gr. frisk gjær
    • 2 ts salt
    • 1/2 ss sukker
    • 2 ts timian frisk og finkhakket
    • 2 ss revet parmesan
    • 2 ss olivenolje
    • 3 dl lunkent vann

    Bland det tørre i en kjøkkenmaskin og tilsett vannet og oljen under kraftig omrøring. La kjøkkenmaskinen kna deigen ca. 5 minutter. Deigen skal slippe bollen. Om nødvendig tilfører du mer væske (eller mel) i små porsjoner til deigen ikke kleber.

    Sett deigen i en melet plastbolle med lokk eller tildekket med plastfolie ca. 1 time, eller til dobbel størrelse. Kjevl eller trykk ut til ønsket størrelse (ca. 5 mm tykk) og legg på din favoritt-tomatsaus og ønsket fyll.

    • 1 liter hvetemel (til 2 pizzaer)
    • 1 pk. tørrgjær eller 25 gr. frisk gjær

    Bland det tørre og elt inn så mye vann som er nødvendig. Deigen skal føles som “tørr”. La deigen heve under plastfolie en time eller til nesten dobbel str. Del deigen i to og trykk den ut direkte på bakebrettet med fingerne og bruk litt mel på blekket. La deigen heve 10-15 minutter før du legger på saus og fyll.

    Legg pizzaen med bakeblekket direkte på pizzasteinen. Etter 3 minutter kan du fjerne bakeblekket med hjelp av pizzaspaden. Grill pizzaen ferdig direkte på steinen.

    Når pizzaen er ferdig kan du strø over litt parmesan, ruccola eller basilikum.

    Grillen ha meget høy temperatur. Pizzasteinen må varmes opp til 250°C eller mer minst 10 minutter før grillingen starter. Under pizzasteinen, som ligger over den bakerste og midterste brenneren, reduseres brennerydelsen til ca. 60-70 %. Brenneren foran kjøres på full fart. Grilltiden, eventuellt med bakebrettet som du tar vekk etter 3 minutter, er ca. 10-12 minutter avhengig hvor varm du klarer å få grillen. Pass på at du holder temperaturen godt over 250°C hele tiden. Ikke åpne lokket før det er gått 8 minutter. Pizzaen er IKKE ferdig før det har gått minst 8 minutter! Har du 290-300 grader tar det ca 9 minutter! Om vinteren i minusgrader er det ikke så lett å få til så høy temperatur, derfor må du beregne litt lenger tid.

    Om vinteren er det ofte så mye som 40-50 grader temperaturforskjell ute i forhold til på en varm sommerdag. Hvis du ikke har den råeste grillen som fins, må du regne med å bruke noen minutter mer på å grille ferdig pizzaen!

    Dessverre hadde jeg ikke tid til å ta flere bilder, men oppdaterer med nye bilder når vi griller pizza neste gang. Det blir sikkert ikke lenge til Og, ja, jeg har funnet en oppskrift på Peppes kjøttboller. Det gikk med 0,5kg karbonade til disse 3 pizzaene. Namm! Og en ting til! Tilsett litt anispulver i tomatsausen. Det er kjempegodt!

    *Per Marki er Pizzasjefen i Hardcore Grilling Team. Takk for tippsene Per!

    Innlegget ble aktualisert 29. April 2013

    Del ut:

    Relatert

    Innleggsnavigasjon

    Legg igjen en kommentar Avbryt svar

    Var på oppvisning for Weber med norgesmestere i grilling x3, og de fortalte at for å unngå at pizzaen brenner seg fast på steinen legger du den på FØR Fyllet er tatt på til den er «tørr» for så å grille den ferdig med fyll… Bare et tips 🙂

    Helt riktig Sara, men det er veldig mange måter å grille pizza på. Hvis du følger tipsene mine ovenfor skal den ikke brenne fast. Jeg bruker lite fyll, og det burde du også gjøre, og da går det alltid bra. 🙂 Takk for tipset!

    Pizza - til hele familien

    Ingredienser

    Dej: ½ l lunkent vand, 10 g gær, 10 g sukker, 1 dl olivenolie, 225 g durummel, ca. 625 g hvedemel, 10 g salt

    Classic: Tomatsauce, mozzarella, frisk basilikum Veggy: Squash i skiver, aubergine i skiver, tomatsauce, mozzarella Smokey: Cacciatore eller en anden italiensk pølse i skiver, rød peberfrugt i strimler, løg i ringe, tomatsauce, røget brie

    I køkkenet

    1. Begynd med dejen. Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt så sukker, olivenolie og mel lidt ad gangen, efter du har sigtet de to meltyper sammen. Ælt grundigt, og tilsæt så salt. Del i fire portioner, rul dem til boller, læg dem på bagepladen, og dæk den med film. Lad nu bollerne hæve på køl i minimum to timer.

    Ved grillen

    1. Gør gasgrillen klar høj, direkte varme, mens kulgrillen gøres klar til høj, cirkulær varme.

    Hold altid fyldet på din pizza forholdsvist enkelt, og lad være med at lægge for mange forskellige råvarer på bunden. Enkelt og godt – så får du en pizza, hvor du kan skelne smagene og med et fantastisk helhedsindtryk. Du kan skifte cacciatore-skiver ud med chorizo, hvis det er nemmere at få fat i.

    Support (+45) 99 36 30 10

    Nyt fra Weber Danmark

    Grillmodeller

    Grilltilbehør

    Grillskole

    • Optænding
    • Grillmetoder
    • Kernetemperatur
    • Røgning
    • Grillsikkerhed
    • Vedligeholdelse
    • Grillkursus på Weber Grill Academy

    Opskrifter

    © Copyright Weber-Stephen Nordic 2014. All rights reserved.

    How to Cook Pizza on the Grill

    Just because you don't have an outdoor pizza oven doesn't mean you can't make a great pizza. Freshly made pizza off the grill makes for a fantastic meal or appetizer, and it is quite easy to do.

    Following are two basic sets of instructions. A pizza dough recipe and a number of pizza recipes are available in our recipes section. You can buy fresh pizza dough at many markets, or you can make your own.

    Pizza on the Grill Technique One — Baked on a Pizza Stone

    For larger and more powerful grills.

    What You'll Need:

    1. A grill large enough and powerful enough to hold a hood temperature of 500ºF while only some of the main burners are running. You need an indirect cooking zone (an area of the grill grate with the burners underneath turned off) that is large enough for making pizzas. Kalamazoo Hybrid Fire Grills can do this, but not all grills can. If your grill cannot, try using Technique Two described below.
    2. A pizza baking stone that fits over the indirect cooking zone.
    3. A pizza peel.
    4. Pizza ingredients, including extra flour and/or corn meal.
    5. Wood chips or chunks (optional).

    Step One: Pre-heat the Pizza Stone

    Place the pizza stone on the grill over the indirect cooking zone and preheat the grill to 500 degrees with the hood closed. Most pizza stones will require about an hour to thoroughly come up to temperature.

    While the stone is heating, set out the cheese, pizza dough and any other ingredients to bring them to room temperature before assembling the pizza.

    We like to use wood smoke while cooking pizzas this way. At the one-hour mark, you should have wood smoking or about to smoke (See wood notes that follow).

    Step Two: Pre-cook the Pizza Ingredients

    While the pizza stone is preheating, any raw meat ingredients, such as sausage, chicken or shrimp, should be cooked. No raw meat should be assembled on the pizza. You can grill food alongside the pizza stone as it pre-heats, but keep the hood closed as much as possible.

    This is also a good time to roast garlic or grill onions, if you are including them on your pizza.

    Step Three: Assemble the Pizza

    All ingredients should be chopped, sliced and otherwise prepared before forming the pizza dough.

    Shape the fresh pizza dough using plenty of flour to prevent sticking. You can use a rolling pin dusted with flour, but we prefer to simply use our hands to stretch and shape the dough. The more "relaxed" the dough becomes, the easier it is to shape. Leave the dough, covered, at room temperature for at least an hour before using it. We find that 10 to 12 ounces of dough is ideal for making pizzas using this technique. It is easier to make multiple small pizzas than it is one large pizza.The dough should be formed to a maximum of 1/4" thick.

    Sprinkle the pizza peel with corn meal or flour so that the pizza will slide off easily when you move it to the grill. We recommend a perforated metal pizza peel. Transfer the pizza dough to the pizza peel before assembling the pizza.

    Add the ingredients, and be sure not to overload the pizza.

    Step Four: Cook the Pizza

    Wood smoke should be going strong at this time (See wood notes that follow).

    Bring the assembled pizza on the peel to the hot pizza stone. Maneuver the peel over the pizza stone, and gently shift the peel with a sliding motion to get the leading edge of the pizza crust just off the end of the peel. Touch the crust down to the stone and then quickly and smoothly slide the peel back from under the crust like a magician pulling the tablecloth out from under the place settings.

    Close the grill lid and cook the pizza at 500°F for about ten to twelve minutes or until the crust is browned. After the fist five minutes, use a small pizza peel or grilling tongs to rotate the pizza one-half turn (180 degrees) on the stone to help it cook more evenly.

    When the pizza is done, remove the pizza from the stone using a pizza peel, or use grilling tongs to lift the edge of the pizza and pull it onto a pizza tray.

    Sprinkle with any finishes, like fresh basil, parmesan or finishing salt, then slice and serve.

    Wood Notes:

    While the smoke from a wood-fired pizza oven will typically hug the ceiling and go straight out of the chimney without touching the pizza, you can often add the flavor of a wood fire when making pizza on the grill because you can trap more smoke in the grill hood. You can use a real wood fire to provide the heat for making pizzas with either technique described above, or you can use wood chips in a foil packet to create smoke (check out our information on smoking techniques).

    Pizza on the Grill Technique Two — Grilled Directly on the Grate

    For smaller or less powerful grills.

    What You'll Need:

    1. A hot grill. This technique cooks the pizza directly on the grill grate.
    2. Pizza ingredients.

    Step One: Pre-heat the Grill

    Prepare a grill for direct grilling over a hot fire — 500ºF minimum.

    Step Two: Pre-cook the Pizza Ingredients

    Any raw meat ingredients, such as sausage, chicken or shrimp, should be cooked. No raw meat should be assembled on the pizza. This is also a good time to roast garlic or grill onions, if you are including them on your pizza.

    Step Three: Shape the Pizza Dough

    All ingredients should be chopped, sliced and otherwise prepared before forming the pizza dough. Toppings for pizza made with this technique should be applied sparingly.

    Shape the fresh pizza dough using plenty of flour to prevent sticking. You can use a rolling pin dusted with flour, but we prefer to simply use our hands to stretch and shape the dough. The more "relaxed" the dough becomes, the easier it is to shape. Leave the dough, covered, at room temperature for at least an hour before using it. This technique requires the pizza to cook very quickly, so we recommend using 8 to 10 ounces of dough per pizza. Form the dough to a maximum thickness of 1/4".

    Step Four: Grill the Pizza

    Place the dough directly onto the grill grate over the hot fire without any toppings. Let it cook for about 30 seconds and then flip it over. Quickly place a thin layer of toppings on top of the grilled dough and close the hood. Continue cooking the pizza on the grate for a couple of minutes more. The need for sparing use of toppings is because they must heat and/or melt quickly before the bottom of the pizza burns. The total cooking time for each pizza is typically less than 4 minutes. Remove the pizza before the dough burns.

    Making Pizza on a Kalamazoo Hybrid Fire Grill

    Technique One

    Preheat the pizza stone in the indirect zone using gas the gas burners only, or add Kalamazoo Quebracho Charcoal to the Hybrid Fire Grilling Drawer. After the ingredients are prepared, but before the crust is rolled out (about 15 minutes before the pizza goes on the grill), put 3 or 4 wood chunks into the drawer over the active burners to start them burning. Once the fire has caught, cook the pizza according to the instructions.

    Technique Two

    Prepare a hot charcoal or wood fire in the Hybrid Fire Grilling Drawer with the gas burners below running on high. Wait until any visible flames have become small and the charcoal or wood is glowing hot and partially ashed over. Turn the gas burners to low, and follow the instructions for cooking.

    Gas, Wood and Charcoal All in One Incredible Grill

    "Meet the Rolls Royce of Grills"

    Sign up for delicious pizza and grilling recipes

    The K750HB: Our most popular built-in grill.

    In the News

    Popular Science names Smoker Cabinet “Best of What’s New”

    New Arcadia Series available now

    Kalamazoo makes Men’s Journal’s “dream backyard”

    - September 26 2017

    Recent Recipes

    About Kalamazoo

    Innovation is at the heart of every Kalamazoo product. Each part of the collection – from grills and pizza ovens to refrigeration and cabinetry – represents a significant departure from the established norm. Our passion for outdoor cooking and our fiercely independent design philosophy drive us to establish new industry benchmarks. Consequently, our list of exclusives and innovations speaks for itself.

    © 2005-2017 Kalamazoo Outdoor Gourmet, LLC

    Medlemmernes debat

    Rund pizza sten, virker ik rigtig

    • Buus
    • Indlæg: 8
    • 12-07-2011

    Hejsa herinde. Vi har flere gange, uden held. Forsøgt os med at lave pizza på vores runde weber pizza sten.

    Jeg bruger weber 57cm kugle grill til det. Pizza stenen bliver lagt i grillen, med det samme. Så den er godt varm, når pizzaen skal på.

    Bunden på pizzaen bliver helt sort, og smager af brændt mel.

    Synes også det er noget være bøvl at få pizzaen af den, medfølgene stålplade. Går ud fra at det er den måde, man skal gøre det på.

    Vi ruller dejen ud på køkkenbordet. Dejen har vi selv prøvet at lave. Der er tusindevis af opskrifter på nettet. Så prøvede en med alm. hvedemel. Den hævede i ca 20 min. Og dejen så fin og lækker ud. Med masser af mel,på dejen og på bordet. Så det ikke klister på nogle steder. Så ligger vi den over på den stålplade, som fulgte med pizza stenen. Derefter putter vi alt vores fyld på. Vi kan godt li masser af fyld :-)

    Så kommer problemet. Vi kan ikke få den af stålpladen, da den er klistret fast. Selvom vi også drysede mel på stålpladen, og dejen virkede ikke vildt klistret. For den havde også fået masser af hvedemel.

    Men træk, hiv og besvær. Får vi pizzaen, godt revet i stykker. Og over på pizza stenen. Som vi også havde drysset hvedemel på. (Det begyndte at "lugte" lidt)

    Efter ca. 15-20 min var pizzaen fædig = sort under bunden. Pizzaen smagte af L. Og det var en rigtig dårlig oplevelse.

    Det er sket et par gange før. Der brugte vi knap så meget mel. Men der var det helt umuligt at få pizzaen med alt fyldet, af den stålplade.

    Det kan sagten være vi gør noget forkert. Hos den lokale pizza-pusher. Har de jo sådan en "træspartel" som de smider pizzen på. Og rutsher den lige fint af, i ovnen. Fatter det ik helt. Men de lever selvfølgelig også af det :-)

    Har fået forbud af fruen, at lave pizza igen. Inden jeg finder ud af at gøre det rigtig :-(

    Go´ weber sommer derude.

    • Aastradsen
    • Indlæg: 1313
    • 12-07-2011

    • Transformer
    • Indlæg: 44
    • 12-07-2011

    Du har det bedste til gode!! Der findes ikke noget bedre end pizza på grillen!! Pers metode er uden brug af den medfølgende bageplade.. Det kan man også sagtens, men hvis man ikke har fx. pizzaspaden så bliver det lidt svært..Min metode er følgende: Læg pizzastenen på grillen, som du allerede gør, men pas på med for meget direkte varme under stenen.. Brug gerne indirekte varme eller cirkulær, hvor brikketterne ligger hele vejen rundt.. Herefter går du i køkkenet, hvor du ruller din dej ud, lægger den på et stykke bagepapir, klippet til, så det passer i størrelsen til bagepladen.. Bagepapiret med dejen lægger du på bagepladen, og derefter kommer du dit fyld på.. Selvom I er vilde med meget fyld, så prøv at lave en med lidt mindre fyld - vi har altid dej, tomatsovs, ost og derefter 2-3 andre ting på (løg, parmaskinke og gorgonzola fx.) Når den er færdig fyldt, så sætter du alupladen ud på stenen, og lader den bage i 10-12 min. Tjek bunden undervejs, så kan du se hvornår den er færdig:-)

    • SFJ
    • Indlæg: 1584
    • 12-07-2011

    Buus, du skal da ha´ din pizza - og den skal nok blive lækker når den kommer fra grillen.

    1. Brug cirkulær optænding, som Jane skriver. Det vil sige at du lægger de tændte briketter rundt langs kanten af kulristen i bunden af din grill. På den måde opnås den bedste fordeling af varmen, hvor din pizza både bliver bagt oppe fra og nede fra.
    2. Bagepalden der fulgte med din bagesten skal blive under pizzaen mens du bager. Derfor kan det være en god idé at købe en eksgtra hvis du kan finde det - så kan du have den næste pizza (eller brød eller kager eller hvad ved jeg) klar når første hold er færdige. Om du vil bruge bagepapir eller bare rigeligt med mel er vel hip som hap.
    3. Det vil være en god idé at lave dejen med den mel der hedder "00" eller "Tipo 00". Det er en meget fint formalet hvedemel, med et højt proteinindhold.
    4. Som Jane også skriver - pas på med fyldet. Det skal helst afpasses sådan at din pizza bliver færdig på oversiden samtidig med undersiden. Øvelse gør mester :-)

    Det var vidst næsten en gentagelse af Janes gode råd - men vi skal bare have dig ud til den grill og bage pizza i en fart! Glæder mig til at høre om resultaterne.

    • Buus
    • Indlæg: 8
    • 12-07-2011

    Mange tak for de hurtige svar. Kan godt høre, at jeg bare skal i gang igen.

    Men nu skriver i, at bagepladen skal blive under pizzaen, på stenen. Men er fidusen ikke, at pizzaen får den der lækre "stenovns" bund. Når den bliver bagt på en sådan sten?

    Der går det vel lidt af det, hvis man lader bagepladen ligge under pizzaen.

    Og til dig Aastradsen > Er der forskel på den Weber pizza spartel, og bagepladen? Tænker på om pizzaen nemt, rutcher af. For syntes nemlig at mine pizzaer, klistre til bagepladen. Selvom jeg føler, de har fået rigeligt med hvedemel.

    • Aastradsen
    • Indlæg: 1313
    • 12-07-2011

    Jeg laver pizzaerne i køkkenet sørger for der godt med durum under bunden, så smutter de som en leg op på pizza spaden

    Og fordi jeg ikke bruger pladen nå jeg laver pizza er fordi jeg elsker den sprøde bund når der bages direkte på stenen.

    Og jeg tror da helt bestemt der er forskel da spaden er beregnet til at flytte pizzaer med og pladen er beregnet til at bage pizza på.

    Når jeg bager brød/kager osv. bruger jeg altid pladen med bagepapir på

    • SFJ
    • Indlæg: 1584
    • 12-07-2011

    Mange tak for de hurtige svar. Kan godt høre, at jeg bare skal i gang igen.

    Men nu skriver i, at bagepladen skal blive under pizzaen, på stenen. Men er fidusen ikke, at pizzaen får den der lækre "stenovns" bund. Når den bliver bagt på en sådan sten?

    Der går det vel lidt af det, hvis man lader bagepladen ligge under pizzaen.

    Og til dig Aastradsen > Er der forskel på den Weber pizza spartel, og bagepladen? Tænker på om pizzaen nemt, rutcher af. For syntes nemlig at mine pizzaer, klistre til bagepladen. Selvom jeg føler, de har fået rigeligt med hvedemel.

    He he, der må jeg nok indrømme at du - måske - har en pointe. Jeg har ikke en af de nye sten med bageplade, så jeg bager altid direkte på stenen. Eller med bagepapir imellem - men som regel direkte.

    Men jeg er af den opfattelse at den tynde aluminiums bageplade ikke gør større forskel end hvis der var bagepapir imellem. På bagerierne bruger de jo også nogle store alu-bageplader (stik) til at bage brødet på, og det får da som regel den skorpe det skal have :-)

    Jeg har sådan en træ-spade til pizzaen, som jeg drysser med mel. Som Per skriver kan det være godt her at bruge durum, da det bedre kan tåle varmen. Spaden bruges både til at lægge pizzaen i grillen, og til at hente dem ud igen.

    • Buus
    • Indlæg: 8
    • 13-07-2011

    Har du et link, til en sådan træ pizza spade?

    Bliver da nød til at prøve igen. Kan næsten lave alt andet på min grill. Så skal en pizza sku ikke slå mig ud af kursen :-)

    • SFJ
    • Indlæg: 1584
    • 13-07-2011

    Selvfølgelig skal en pizza ikke slå dig ud af kurs. Jeg har sendt dig en PM med link til en spade magen til min.

    PS: Det er ikke fordi I andre ikke må få linket, men jeg vil bare gerne undgå at gøre klubben til en markedsplads :-)

    • Lasse Kristensen
    • Indlæg: 1
    • 13-07-2011

    Jeg arbejder hos Weber og har efterhånden lavet en del pizzaer ude omkring på demoer. Fik på en af disse demoer et godt råd af en pizzamand der har virket lige siden.

    Han sagde at man ikke skulle komme mere end 3-4 slags fyld på pizzaen.

    Det er der 2 grunde til:

    1: Fylder man mere på risikerer man at bunden bliver sort inden fyldet er bagt færdigt.

    2: Alt for meget fyld (især fisk) gør at væsken derfra kan ødelægge bunden så den sidder fast på pladen.

    Når jeg laver pizza har jeg ingen problemer med at lave den på pladen der ligger på pizzastenen og stadig få sprød bund. Man kan sagtens lave pizzaen direkte på stenen men så skal man bare være lidt mere "over" den så den ikke bliver sort.

    Men venlig hilsen

    • Gucci
    • Indlæg: 37
    • 14-07-2011

    Hejsa herinde. Vi har flere gange, uden held. Forsøgt os med at lave pizza på vores runde weber pizza sten.

    Jeg bruger weber 57cm kugle grill til det. Pizza stenen bliver lagt i grillen, med det samme. Så den er godt varm, når pizzaen skal på.

    Bunden på pizzaen bliver helt sort, og smager af brændt mel.

    Synes også det er noget være bøvl at få pizzaen af den, medfølgene stålplade. Går ud fra at det er den måde, man skal gøre det på.

    Vi ruller dejen ud på køkkenbordet. Dejen har vi selv prøvet at lave. Der er tusindevis af opskrifter på nettet. Så prøvede en med alm. hvedemel. Den hævede i ca 20 min. Og dejen så fin og lækker ud. Med masser af mel,på dejen og på bordet. Så det ikke klister på nogle steder. Så ligger vi den over på den stålplade, som fulgte med pizza stenen. Derefter putter vi alt vores fyld på. Vi kan godt li masser af fyld :-)

    Så kommer problemet. Vi kan ikke få den af stålpladen, da den er klistret fast. Selvom vi også drysede mel på stålpladen, og dejen virkede ikke vildt klistret. For den havde også fået masser af hvedemel.

    Men træk, hiv og besvær. Får vi pizzaen, godt revet i stykker. Og over på pizza stenen. Som vi også havde drysset hvedemel på. (Det begyndte at "lugte" lidt)

    Efter ca. 15-20 min var pizzaen fædig = sort under bunden. Pizzaen smagte af L. Og det var en rigtig dårlig oplevelse.

    Det er sket et par gange før. Der brugte vi knap så meget mel. Men der var det helt umuligt at få pizzaen med alt fyldet, af den stålplade.

    Det kan sagten være vi gør noget forkert. Hos den lokale pizza-pusher. Har de jo sådan en "træspartel" som de smider pizzen på. Og rutsher den lige fint af, i ovnen. Fatter det ik helt. Men de lever selvfølgelig også af det :-)

    Har fået forbud af fruen, at lave pizza igen. Inden jeg finder ud af at gøre det rigtig :-(

    Go´ weber sommer derude.

    Du har fået rigtig mange råd men et jeg ikke kan se er at du aldrig må bruge alm. hvedmel på alu. pladen da det brænder, men kun durum så er jeg sikker på det lykkes.

    • Hansens Opskriftservice
    • Indlæg: 40
    • 15-07-2012

    Jeg har lavet rigtig mange pizzaer på grillen og de findes ganske enkelt ikke bedre. Jeg har dog aldrig brugt webers bagesten, men et andet og billigere mærke (min nabo har webers bagesten, sjovt nok blev deres pizza også sort!!). Denne fremgangsmåder bruger jeg altid:

    Lav dejen i god tid. når briketterne er som de skal være lægges risten og bagestenen på og låget lukkes. mens du ruller dejen ud bliver stenen dejlig varm. Når du har rullet dejen ud, kommer du durum hvedemel på spaden og lægger dejen på, herefter tomatsovs (hjemmelavet), ost og det øvrige fyld, herefter direkte på bagestenen luk låget og nyd duften, efter ca. 10 min. løft låget og se til pizzaen, om den skal have mere.

    Herved har jeg altid laver perfektet pizzaer, brug ikke ståplade eller bagepapir herved forsvinder effekter ved stenen.

    Har du dej til overs, så sæt det i køleskan i en skål med låg, det kan holde sige flere dage i køleskabet, tag det ud så det bliver stuetemperatur, og du kan lave flere pizzaer på grillen.

    • dolisa
    • Indlæg: 1
    • 22-05-2013

    Har næsten lige fået en ny Weber gasgril der kan have 2 rektangulære bagesten. Jeg bager med en temperatur på ca 270 - 300 grader. Direkte varme. Bruger både metalplade og bagepapir. Det kan være svært at styre en rå pizza i den størelse uden en metalplade.

    Når jeg ruller dejen ud bruger jeg en del Durum mel under udrulning det er med til at gøre bunden sprød. Derudover er jeg enig med vedkommende der anbefaler en OO eller tipo OO Mel.

    Du har noget tilgode, Jeg er enig med den indlægsholder der udtaler at pizza lavet på grillen er bare det bedste. Så kan pizzariaerne rundt omkring bare komme an.

    Venlig hilsen Ole K

    • kuhlmann
    • Indlæg: 1
    • 27-04-2014

    hej.lige et spørgsmål, hvordan har i luft spjæld stående i top og bund.vh lars

    • ole hansen
    • Indlæg: 88
    • 28-04-2014

    hej jeg har haft det samme problem meget fyld det giver en ´våd´ bund også dejen vigtigste synes jeg gør som aastradsen eller se Gorm fra go´apetit på tv2. Det giver en god gennemgang af pizza SÅ SLUT MED OVER FYLTE PIZZA.

    • Mor Nina
    • Indlæg: 5
    • 19-07-2015

    Søgte på emnet, pizzasten og bageplade da jeg var frusteret over samme som forfatteren.

    Har nu efter at have læst råd og vejledning lavet 2 lækre pizzaer 4 slags fyld.

    Max lækkert, jeg må have en bageplade mere.

    Tak for jere input, bunden blev perfekt.

    Første pizza 10 min, anden 12 min på Spirit E320, indirekte, fuld skrue på 2 brændere.

    Ja, det er en genganger som den kære Webmaster lavede til perfektion, men ikke på grill (Hjemmelavet gourmetpizza). Så her kommer en altid sikker vinder – hjemmelavet pizza bagt på Weberen.

    En pizzaovn rammer minimum 350 grader (læs mere om pizza i egen pizzaovn i forummet), men har du ikke sådan en fætter til rådighed, så fortvivl ej – det bliver næsten lige så godt i grillen, med den rette fremgangsmåde. Målet at få grillen så varm som overhovedet muligt inden vi smider pizzaen på. Her ligger (næsten) hele hemmeligheden bag pizzabagning på grillen.

    Optænding af grill til pizza

    Med de rigtige tips er det faktisk muligt at få sparket din kuglegrill godt over de 300 grader. Tak for kommentarerne som er indarbejdet heri:

    1. Brug trækul, da de kan blive markant varmere end briketter
    2. Afmonter evt. askebakke og åben helt for spjældet – jo mere ilt jo højere temperatur
    3. Åben spjældet i låget og lad låget ligge lidt på skrå på grillen – igen for at få mere ilt ind og dermed opnå højere temperatur
    4. Brug en pizzasten eller lignende og lad den varme i grillen i minimum 15 minutter inden du smider pizzaen på

    Pris: Denne er naturligvis meget afhængig af fyld, så prisen her er for dej og fyld: ca. 30 kr. ingredienser.

    • 300 g mel tipo 00
    • 200 g durum mel
    • spsk salt
    • 10-12 g gær
    • 2 spsk olivenolie
    • Vand
    • dåse hakkede tomat
    • 2 tomater
    • grøn peber
    • løg
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk frisk basilikum
    • 1 spsk frisk timian
    • 1 spsk frisk oregano
    • 1 spsk sherry vineddike
    • Salt/peber/sukker
    1. Gæren opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt de to slags mel samt salt og olivenolie. Bland dejen sammen og tilsæt evt. mere vand til den føles passende.
    2. Ælt dejen meget grundigt i 10-15 minutter til den føles smidig og elastisk. Lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i et par timer, eller natten over i køleskabet.
    3. Når dejen er hævet, deles den i 3-4 stykker og rulles tyndt ud som til en pizza.
    1. Put hele molevitten i en blender og smag til med salt, peber og sukker.
    Tidligere historie

    Mormormad: Grillkylling med råsyltet agurkesalat

    Næste historie

    Fish ‘n’ Chips

    Relaterede indlæg

    Nytårskur: Vildsvin-burger med grønkålsslaw. 7. januar 2017 | Familiefaren

    Mormormad: Grillkylling med råsyltet agurkesalat. 19. juli 2010 | Familiefaren

    Kommentarer

    Man kan med fordel fyre med trækul når man bager pizza i grillen. De bliver afsindigt varme og da der jo kun skal grilles i kort tid, ja så gør det ikke noget at de brænder hurtigt væk. Jeg fyrer godt op i dem hele vejen rundt langs kanten (ikke direkte under pizzasten da den simpelthen bliver for varm og brænder bunden.

    Når der ikke er en pizza på grillen, så sørg for at lade låget ligge skævt på så eksta meget ilt kommer ind til kullene. Man kan også med fordel tage askeopsamleren af weberen (hvis man har en model med en sådanne på) da det giver ekstra luftindtag fra bunden.

    På den måde kan du snildt på din weber op på 400C.

    Hej Kim, det lyder meget interessant! Jeg har kun fået den op på ca. 300 grader (der går mit termometer til) jeg har en Weber Performer 57. Har du et mærke du kan anbefale?

    Det ser godt ud! Jeg kan anbefale at købe 12% mel fra Lidl istedet for tipo 00. Man er vel lidt fedtet når det kommer til stykket :-)

    Protein indholdet er højere end i tipo 00, så man får en mere elastisk dej.

    Jeg har hørt, men ikke selv prøvet at man kan fyrer weberen op med træ, som skulle have temperaturen.

    Er “12 %” mel billigere end tipo 00? I øvrigt kan man ofte få 1 kg øko tipo 00 for ca. 12 kr. i fx Rema1000, det er til at betale – du siger træ? Altså almindelige fyrretræ eller lignende?

    december 3, 2014

    Det lyder lækkert:-)

    Hvilken olivenolie bruger du til retten?

    Og hvordan finder/vælger man en god olivenolie?

    Jeg kan ikke forstå, at alt skal smides.

    Smid bøffen på panden – det sprutter a.h.t. og rengøringen bagefter er besværlig.

    Smid en kommentar – jeg har nu valgt at skrive én, for jeg tror ikke, at min iPad har godt af at blive smidt med.

    Synd for en ellers god hjemmeside ?

    Med venlig hilsen

    Hej Ole – jeg er nok ikke helt med, er det vores lidt lette ordvalg du ikke er dus med?

    Er der et tip til gasgrill – min kæreste og jeg prøvede sidste weekend på en støbejernspizzasten på gasgrill – det gik ad H… til… Bunden blev meget meget sort, og pizzaen var uspiselig :-(

    Klaus er spot on maja;)

    Hej Maja, jeg laver pizza på min gas grill. Jeg har en weber q3000, jeg fyrer helt op for grillen og lader den blive helt varm. Pizzastenen er allerede inde i grillen.

    Når det hele så er varmt smides pizzaen på stenen (har dog kun en pizzasten af ja ehh sten). Lige når pizzaen smides på slukker jeg for den brænder det er nede under pizzaen så det kun er en meget varm sten der sørger for sprød bund og indirekte varme der laver pizzaen færdig. Det bliver super godt!

    En gang glemte jeg at slukke for den midterste brænder, det blev bunden noget sort af.

    Mega god opskrift. Brødet blev sprødt, og tomatsovsen var rigtig god.

    Det er første gang jeg har lavet det. Syntes det er rigtig nemt, at gå til.

    Jeg brugte trækul. De er nemme, at arbejde med og bliver rigtig varme.

    Vedr. gasgrill, så kan man også med succes “løfte”(vi brugere bare nogle staniol kugler) sin pizzasten så den kommer lidt væk fra risten. Dette gør vi, da vi ikke har så mange brændere at rutte med. Så bliver bunden heller ikke sort.

    Godt tip Nikolaj!

    Fuld skrald på temperatur.

    Gas alle brænde på og sluk den i midten når dejen kommer på stenen.

    Kul. Ja ud i siderne husk at åbne spejl i top og bund.

    Tip til at få den gode pizza form og luftige dej brug en rund metal skål vend den på hovedet og mel på og stræk tryk den ud. Kage rullen ødelægge det.

    Tak for tips Martin – lyder til du har ret godt styr på det! Også godt tips med kagerullen (eller uden) de rigtig dygtige kan gøre det med hænderne – der er jeg ikke helt endnu!

    Har lige købt en Weber pizzasten. Ligger jeg pizzaen direkte på stenen eller skal der et eller andet imellem. Når jeg kigger på billeder ser det ud som om der ligger et eller andet mellem sten og pizza?

    Hej Jens – til nogle sten er der en plade – sikkert lavet af aluminium – sådan én har jeg – men det betyder egentlig bare, at du lidt nemmere kan få pizza’en over på stenen – pladen leder varmen utroligt godt i øvrigt…

    Guide to Grilling: Gauging the Heat

    This is Part 3 of a 5-part grilling guide by SE grilling correspondent Josh Bousel that should give you all the knowledge you need to tackle cookout season. —The Mgmt.

    [Photographs: Joshua Bousel. Video: Vicky Wasik.]

    Grill's cleaned, charcoal's arranged, time to start cooking, right? That depends on the level of heat you've got going. Different foods like different heats—while a steak will appreciate a nice searing heat, over the same fire a chicken will quickly burn to a crisp before it ever has the chance to cook—so gauging your fire's temperature is a crucial step before slamming down some food.

    Luckily one of the best ways to figure this out is completely free, fairly accurate, and always on hand. Well, it is your hand.

    Hover your hand about four to five inches above the cooking grate and count the seconds it takes until you're positive your skin will melt off if you leave it there any longer. With the findings, you can determine if the fire is.

    2 to 3 seconds; 450 to 650°F

    Right after the coals are dumped from the chimney, the heat is extreme—too hot to cook almost anything. You may be ranging more around the 1-second mark here, which is why this is the time to let the coals heat up that dirty cooking grate for about 5 minutes, then scrub it off and test again. Now you should be more in the area of 2 to 3 seconds, and also playing with a temperature that won't be sustained long. If there's a tuna steak or thin pork chop that's going benefit from a quick and hot cook, now's the time to get that done.

    Medium-High

    4 to 5 seconds; 375 to 450 °F

    The second the charcoal is lit and spread out, it starts losing heat. It will only take about 5 to 10 minutes to go from high heat to medium-high, and a lot of your direct grilling will most likely be done in this range. This is the temperature that makes things like burgers, sliced veggies, and fish really shine. The power of the sear is still in full effect, but with a slightly lower temperature the food is afforded more time to cook properly and thoroughly. The medium-high range will sustain longer than high, but you're still looking at about a 10 to 15 minute window with the grill uncovered.

    6 to 7 seconds; 325 to 375°F

    Totally middle of the road, offering everything the name implies—a fire low enough to gently cook, while still hot enough to brown outsides nicely during longer cooking times. This is the king of the indirect cook: chickens, turkeys, roasts. They all love a soothing medium heat. A well-seasoned grill with the lid on can easily keep in the medium range for 45 to 60 minutes, which is perfect for those longer cooking items.

    8 to 10 seconds; 250°F to 325°F

    Once you drop to around the 300°F mark, you're dealing with a fire that isn't going to brown anything. If you're working with direct grilling, it's time to replenish those coals and get the grill back up to temperature. The heat's going to start fading quicker when you reach this range too, but never being one to waste heat, if I'm not replenishing at this point, my grill goes from cooker to warmer—reheating anything that may be sitting around that went cold, and I do mean anything—once even bringing a hardened zeppole back to delicious life.

    11 to 15 seconds; 225 to 250°F

    When you're this low, you're no longer grilling, but barbecuing (as long as you add smoke into the equation). At this temperature the fat and connective tissue in ribs, pork shoulders, and briskets slowly, but surely melts away, transforming the toughest cuts into moist and tender delights that gives me purpose. You can transform a kettle grill into a smoker, but my experience with this has been shoddy. Sure, it works in a pinch, but it requires charcoal changes almost every hour and keeping a nearly constant eye on the temperature. For cooking in the low range, I recommend getting a smoker, a book, and a days worth of cold beers and just sit back and enjoy the good life.

    Adjusting the Heat

    As you might have noticed, the range of temperatures happens pretty quickly with charcoal, going from searing-high to a whimpering low in just about an hour. This can sometimes lead to frustration, creating extra work to keep the grill at a desired temperature. As much as I hate to admit it, gas grills have a one-up over charcoal in this arena. It doesn't always have to be difficult though—just grab your trusty grill lid and make use of those air vents to own that fire.

    Like any fire, charcoal needs oxygen to survive, and if you can control the amount of oxygen that gets to it, you can effectively control the temperature. All good charcoal grills will have at least two air vents: one on the bottom half of the grill, and one at the top. Adjusting these restricts the air flow in and out of the grill, thus giving a handle on the heat being produced. With my 22-inch Weber kettle, I've found keeping both vents open will give me a good medium-high heat, while closing the top and leaving the bottom vent open results in a sustained medium. Closing all vents will cut off the air flow and extinguish the fire, handy when you're done for the day, but very sad if that's not what you meant to do.

    Charcoal choice also makes a difference in heat control. Lump charcoal will burn hotter for longer, is much quicker to react to air adjustments, but burns for a slightly shorter period than briquettes. The oft-hated briquettes will usually burn longer at a more steady temperature—the reason I stand by them for for cooking low-and-slow—but are slower to change temperatures based on air flow.

    Both charcoals have a place in my life , choosing one or the other based on what I'll be cooking, but they're so different that I recommend trying both yourself to figure out what gives you the best workable heat.

    With lots of heat variables to choose from, there's much that can be accomplished on the grill. A little know-how is all it takes to get the grill just where you want it, at which point you can rightfully dub yourself "Master of the Flames."

    All the tips and recipes you need for the perfect barbecue.

    Josh has slow smoked and eaten so much pork, he's legally recognized as being part swine. He brings that love for barbecue, grilling, and cooking to Serious Eats as a regular recipe contributor.

    Filed Under

    All the tips and recipes you need for the perfect barbecue.

    Your comment has been accepted and will appear in a moment.

    Add a Comment
    Preview Your Comment
    HTML Hints
    Comment Guidelines

    Post whatever you want, just keep it seriously about eats, seriously. We reserve the right to delete off-topic or inflammatory comments. Learn more in the Comment Policy section of our Terms of Use page.

    The Food Lab's Complete Guide to Smoky Sous Vide Pulled Pork Shoulder

    The tastiest bites delivered to your inbox!

    Keep up with our latest recipes, tips, techniques and where to eat!

    More "Serious Eats Guide to Grilling"

    Why You Should Really Own a Smoker

    Guide to Grilling: Planking

    How to Use Smoke Woods

    The tastiest bites delivered to your inbox!

    Weber Pizzasten

    Intro til Weber Pizzasten:

    Er du en del af den gruppe af danskere, som efterhånden er fuldstændigt fanatiske når det kommer til at grille og elsker deres Weber over alt på jorden? (eller kan du bare godt lide at grille med Weber, fordi det er et pisse godt produkt?). Så har du her en udsøgt mulighed, for at lave nogle virkeligt lækre pizzaer på. Simpelthen ved hjælp af en Weber pizzasten. En Weber pizzasten fungerer akkurat ligesom en ganske almindelig pizzasten, men har dog den klare fordel for dig, at den er optimeret til webergrillen og rent faktisk er lavet af deres egne producenter. Altså et officielt produkt fra Weber.

    Psssst! Den ganske almindelige pizzasten, som du ser ovenfor, kan sagtens gå i Webergrillen! En mulighed! (Bemærk at din weber skal være 38 centimeter i diameter her, hvor linket i toppen af siden kun er 36 centimeter).

    Hvordan bruger man en Weber pizzasten?

    Som med alt andet, er der naturligvis mindst to forskellige fremgangsmåder. Den ene er, at du går ind i dit køkken og henter en ganske almindelig pizzasten. Denne placerer du i din weber, efter du har opvarmet kullene, så de er så varme som de kan blive. Dette er dog en fremgangsmåde, som minder ufatteligt meget om den du finder på forsiden. Derfor vil jeg her ikke skrive mere om denne.

    Den anden metode starter med, at du anskaffer dig produktet, som du finder ved at trykke på det blå link, som du finder lidt længere nede på siden. Der fortæller jeg lidt mere om produktet specifikt og om, hvor du kan købe det henne. Jeg vil dog allerede afsløre, at der er tale om en speciallavet original weber pizzaovn, som faktisk bare er en ekstra top til din weber. Denne ”top” placeres ovenover din almindelige webergrill, hvor du naturligvis allerede har forvarmet kullene i din grillstarter eller lignende. Stenen (befinder sig i toppen) varmes op på kullene i cirka 20 minutter. Derefter skulle den meget gerne have en temperatur på minimum 220 grader (nogle anbefaler at man rammer de 300+ grader, da det går en del hurtigere). Du placerer pizzadejen med fyld på din weber pizzasten og venter 10-12 minutter, hvor låget naturligvis er lukket (udover når du lige checker op på, om alt går som det skal – det er en god idé at gøre, i hvert fald de første par gange). Pizzastenen speciallavet til Webergrilleri kommer i to udgaver, hvor den ene er forholdsvist billig og samtidig fås til små 259 kroner, hvorimod den anden sniger sig op imod de tusind kroner (hvormed den også inkluderer meget andet). Den billigere finder du på følgende link: Wupti.com – Weber Pizzasten.

    -Og den dyre (men federe) længere nede af siden.

    Når denne tid er gået, skulle du meget gerne have en skøn og dejlig pizza, spækket med alt dit yndlingsfyld, klar til tallerkenerne. Alt sammen takket være din nye Weber bagesten. Måske endda en, der er lige så vellykket som denne?:

    Hvad gør den godt for?

    En Weber pizzasten er et godt valg af flere grunde. For det første er det naturligvis det mest optimale valg, hvis man alligevel er ejeren af en webergrill, som den jo passer perfekt sammen med. Samtidigt er en pizzasten super god, fordi den skaber et langt bedre produkt, hvor følgende tre faktorer er dem, som du vil mærke mest til i forhold til, hvis du bare havde lavet pizzaen i en ganske almindelig ovn.

    Pizzaen får en vanvittigt sprød og dejlig skorpe. Dermed slipper du for blødt, men dog så tørt brød og kedelige kanter, som man tit kan være uheldig med i en ovn.

    En lidt kraftig og ”brændt” smag, som grillmesteren allerhelst vil have sin mad. En sand smag af grill, bliver nu også føjet til din pizzas CV.

    Brødet i din pizza bliver langt mere luftigt, da gærcellerne bliver udsat for høj og konstant varme nedefra, der får dem til at sætte luftproduktionen inden i dit brød op til maksimum.

    I forhold til bare at putte pizzaen på risten på din grill, slipper du med en Weber pizzasten desuden for uheldige affærer, hvor pizzaen lige pludseligt er sort i den ene eller anden side. Altså får du alt i alt en noget større kontrol, når du laver pizza på grillen.

    Hvor kan man købe den henne?

    Hvis du gerne vil have fat i denne geniale opfindelse, som Weber pizzastenen nu engang er. Så finder du denne lige her på Wupti.com. Som du kan se, har denne ”Weber Pizzasten” en diameter på 57 centimeter, som meget gerne skulle passe til alle Weber kuglegrille med samme diameter (Så sørg lige for at checke, at du har den rigtige størrelse grill, før du får bestilt hjem).

    Produktet består af et mellemled, som praktisk talt bare er en pizzasten, som de andre du kan læse om her på siden. Den er dog trods alt lavet i materialet cordiette, som er ekstremt effektivt, når det kommer til at modtage og afgive varme. Derudover får du en bund i stål og et låg, som er porcelænsemaljeret med stålring og varmeskjold. Dermed er du altså fuldstændigt sikret, at din weber pizzasten bliver udsat for så meget varme fra kullene, som det overhovedet er muligt.

    Denne Weber pizzasten koster små 999 kroner, hvilket må siges at være en ganske fornuftig pris, hvis man går bare en lille smule op i produktets æstetik og gerne vil have noget isenkram af rigtig god kvalitet.

    Ekstraudstyr?

    Ja, selvfølgelig er der også lidt ekstraudstyr. Til din Weber pizzasten, kan du nemlig også få en super lækker Weber pizzaspade. Denne koster små 299 kroner og er lavet i rustfrit stål. Materialet og formen gør den yderst nem at rengøre. Samtidigt er den en del af serien Weber Style, hvor du blandt andet finder et pizzahjul og BBQ-tangsæt.

    Pizzaspaden har desuden målene 30 x 30 x 50 cm, der sammen med sit lækre håndtag gør den meget praktisk, når det kommer til at få din pizza til og fra grillen. Helt klart et oplagt valg, når du alligevel er så godt i gang med serien af produkter. Derudover er det værd at sige, at der er 2 års garanti på alle dele på dette produkt, hvilket vidner om, at producenten tror på at produktet holder til noget.

    Jeg håber på at du har fundet denne artikel og dette emne lige så interessant, som jeg har. Hvis du skulle have nogle spørgsmål eller erfaringer du vil dele med mig, så er du meget velkommen til at skrive en mail til mig eller smide en kommentar lidt længere nede på siden.

    Fortsat god dag og god fornøjelse med pizzabagningen!

    Hej, meget fin side. Men – jeg har nu prøvet nogle gange at bage pizza i grill på Weber pizza stenen, og HVER gang oplever jeg, at pizzaen brænder kraftigt på nedenfra. Skal stenen olieres? Eller er den for varm? Eller. Det fungerer slet ikke!

    Jeg tror det er varmen den er gal med, fandt følgende svar her:

    “2. Mht. Weber’s pizzasten så er det vigtig, at den ikke bliver alt for gennemvarm, da varmen ophober sig i stenen, som desværre kan bevirke, at pizzaen bliver lidt for mørk i bunden.

    Et godt råd er, at komme stenen på grillen ca. 10 min. før du skal bage pizzaen, skal du evt. bage flere af, kan det være nødvendig at køle stenen lidt af imellem hver afbagning. :-)”

    Et andet forslag (kan nemt kombineres) fra samme side er:

    “Har du prøvet at putte godt med durum mel under bunden og evt på pladen?

    Det er nemt at børste af når den er færdig.”

    Prøv de to eller hør dig eventuelt omkring på Weberklubben eller Grillguru -> Begge forums, hvor du finder entusiaster med langt mere praktisk erfaring end undertegnede.

    Meat Temperature Chart

    When first starting out cooking on a grill, I soon realized I needed an easy meat temperatures chart and a good digital thermometer within reach. I had talked to all of these experts about how to push on meat and tell whether it was done or not, but I couldn’t shake the fear of giving my friends and family food poisoning because I didn’t “feel” that chicken breast correctly. With an instant-read meat thermometer and an easy to access chart showing the correct meat temperatures, there really is no excuse for under (or over) cooking meat. If you don’t yet have one, check out our Thermapen review for what we think is the last thermometer you will ever need for cooking.

    Easy Meat Temperatures Chart

    As for the “easy to access temperature chart” part of the equation, I put my software development skills to work. What do I always have in my pocket? My iPhone! I created a really simple app to allow me to quickly look up meat temperatures. The link to the app is at the bottom of this article if you are interested. If you are in a hurry (quick, that steak is burning!) check out this handy chart:

    Don’t Cut Into The Meat to Check The Temperature

    Before you go check on that steak, let me cover one more quick tip. No matter what you do, NEVER cut into the meat on the grill to check doneness. Not only are you killing your presenation, but you run the risk of drying out the meat. Practice makes perfect, so head on over to our grilled steak recipes or any of our other simple grilled recipes and just err on the side of rare until you get it right. You can always throw the meat back on the grill, but you can’t reverse overcooking.

      Find a Recipe
    About Grilling Companion

    Grilling Companion is a grilling magazine site for BBQ and grilling fans in search of great recipes, tips and news from around the web. This site was built by 3 regular guys who wanted to create a place on the web to share stories and grilling recipes with other grilling fans. Our goal was to create an online grilling companion for all your barbecue and grilling adventures.

    Interested in advertising? Email info@grillingcompanion.com to get started!

    © 2017 Grilling Companion. All Rights Reserved.

    Pizzaens historie, tips til pizza i grill og 6 opskrifter på Pizza

    • Søren (Grilltips)
    • On 18. september 2014

    Pizza er en af verdens mest populære retter, og den kan laves i et utal af variationer. Din grill er perfekt til Pizza, og du kan nemt og hurtigt lave den lækreste pizzaer. Her er opskrifter på de mest populære pizzaer.

    Pizzaen blev opfundet i Italien, nærmere bestemt i den syditalienske by Napoli hvor man bagte pizzaer af ugæret dej. Pizzaerne have tyk bund og blev serveret med tomat og ost på. Hurtigt blev denne ret populær, og man begyndte at eksperimenterer med forskellige fyld og smagsvarianter. På den måde blev en af verdens mest populære madretter født.

    I starten blev pizza lavet af dej, uden gør, og derfor blev bundene nemt tørre, og hårde. A uransagelige veje kom gærdejen fra Egypten til Italien, og herefter tog fremstillingen og udbredelsen af pizzaen for alvor fart. I dag laves pizzadej udelukkende af gærdej, og her er verdens bedste og nemmeste opskrift på pizzadej

    I dag findes der mere end 500 opskrifter og variationer af pizza, og på flere italienske restauranter i USA kan du finde menukort med flere end 100 pizzaer. Der er dog stadig en håndfuld opskrifter der er mere populære and alle de andre, og det er pizzaer som Margerita, Marinara, Calzone, Pepperoni og Capricciosa

    Amerikanerne laver Deep Pan Pizza

    I USA har man opfundet sin egen udgave af pizzaen, nemlig Deep Pan Pizza. Her bages pizzaen i en form, og får derfor mere bund og kant, så den kan rumme mere fyld. Den første Deep Pan pizza blev fremstillit i Boston, og var bagt i en tærteform, deraf navnet Pizzapie

    I Danmark har vi udviklet vores helt egne pizzaer med fyld, som ville få en italiener til at rynke på næsen. Vi fylder ananas, frikadelle, skinkestave, lillebror-ost, kebab, salat og creme fraiche dressing. Det er i sidste ende smag og behag, men de traditionelle italienske opskrifter er nu, i mine øjne, de allerbedste.

    Pizza blev oprindeligt bagt i en stenovn, ved 315 grader i 2-4 minutter. I en traditionel ovn eller i en grill, kan det være svært at opnå så høj en temperatur, så derfor er bagetiden også blevet længere. I dag skal du bage din pizza ved så høj temperatur som muligt, altså ca. 250 grader, i 8-10 minutter. Dette kan kun lade sig gøre, hvis du begrænser mængden af fyld du kommer på pizzaen. Hvis der er for meget fyld, kan pizzaen ikke bage færdig på den korte tid, og bunden risikerer at blive overbagt, inden fyldet er ordentligt bagt. Husk at bruge en pizzasten eller en bagesten, og bag pizzaen ved indirekte eller cirkulær varme, så er du sikker på at bunden ikke bliver overbagt.

    De gyldne regler om 4 ingredienser

    I det Italienske køkken er der en gylden regel om pizzaer. Maksimalt 4 ingredienser, ud over tomatsauce og ost. Smør et tyndt lag tomatsauce ud på bunden, strø med lidt ost, læg dine ingredienser på, og max 4 ingredienser, drys med lidt mere ost, og bag pizzaen.

    Her er nogle af de mest legendariske pizzaer fra Italien, og en enkelt fra Grilltips.dk. Fælles for alle disse pizzaer er at du skal starte med tomatsauce, og strø med lidt revet ost. Først herefter lægges resten af fyldet på, og til sidst strøs lidt mere revet ost over.

    Pizze Quattro Stagioni (De Fire Årstider)

    Tomat, ost, skinke, champignon, oliven og artiskokker. Fyldet placeres så en fjerdedel af pizzaen er med skinke, en fjerdedel med champignon, en fjerdel har artiskok og en fjerdedel oliven. På den måde er pizzaen inddelt i 4 ingredienser og kan slices, så man får 4 forskellige pizza slices.

    Calzone er en sammenfoldet udgave med tomatsauce, ost og skinke. Den laves også i en udgave med spaghetti og kødsauce. (Calzone betyder “bukser”). Det er vigtigt at få pizzaen ordentligt lukket, så fylde ikke flyder ud. Desuden kan bagetiden være lidt længerer alt efter indholdet.

    Tomatsauce, ost, kapers, oliven og ansjoser. Drys efter bagning med tørret oregano

    Tomatsauce, ost, pepperoni eller chorizo, peberfrugt og løg. Drys efter bagning med tørret oregano og chiliflager

    Pizza Marinara – sømandens pizza

    Tomatsauce, ost, pillede rejer, muslinger (fra dåse), basilikum. Drys efter bagning med tørret oregano

    Pizza Mandingo (af Grilltips.dk) – Vores egen favorit

    Spicy tomatsauce (krydret med chili), skiver af bøfmozarella, oliven i skiver, smuldret feta og syltet peberfrugt, pyntes med friske basilikumblade og strøs med chiliflager og tørret oregano

    Du kan altid pynte din pizza med forskellige slags salat, krydderurter eller oste når den kommer ud af ovnen. Prøv at pynte med friske basilikumblade, oliven, ruccola salat, revet parmasan, gongonzola, tangsalat (fra sushi køkkenet), chiliflager eller pesto. Det er med til at give pizzaen et frisk pift, og endnu en smagsvariant der klæder pizzaen.

    How to Check the Temperature of Your Grill

    If your grill doesn't come with a built-in thermometer, this tip can help you gauge the temperature of your flame.

    If your grill comes with a built-in thermometer, follow it. If not, use the hand test: Hold your open palm about 3 inches above the grill grate and count how many seconds you can keep it there before pulling away. Then check the chart below for the corresponding temperature.

    Thermometer reading: 450° F to 500° F

    Hand check: 1 to 2 seconds

    Thermometer reading: 400° F to 450° F

    Hand check: 2 to 4 seconds

    Thermometer reading: 350° F to 400° F

    Hand check: 4 to 5 seconds

    Thermometer reading: 300° F to 350° F

    Hand check: 6 to 7 seconds

    Thermometer reading: 250° F to 300° F

    Hand check: 7 to 9 seconds

    Комментариев нет:

    Отправить комментарий

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...